Анатолій Миколайович Козачок — пастор Церкви «Філадельфія», люблячий чоловік та батько чотирьох дітей — погодився розкрити нам свої секрети сімейного щастя:

  • Перш за все потрібно розуміти, що чоловіки й жінки по-різному сприймають любов. Жінка відчуває себе коханою, коли чоловік приділяє їй увагу, розмовляє з нею, піклується. А чоловік знає, що коханий, коли дружина його шанує, ставиться з повагою.

 

  • Прощаючи, залишайте все позаду. Не нагадуйте колишніх образ. Живіть далі без тягаря на серці й бережіть почуття одне одного.

 

  • Розвивайте дружні стосунки. Відкрито спілкуй­тесь, як друзі, обговорюйте всі життєві питання. Особливо цього повинні навчитись чоловіки. Вони бояться виглядати слабкими чи неком­петентними. Але любляча дружина ніколи так не подумає. Вона навіть буде вдячна за щирість і відвертість.

 

  • Дуже важливо навчитися правильно розмов­ляти між собою, щоб домовлятися, розуміти бажання, думки та почуття кожного. Без нала­годженої ефективної комунікації шлюб можуть зруйнувати навіть прості побутові речі.

 

  • Проводьте час разом. Спільні справи й розваги роблять людей ближчими, сприяють єдності, переростають у дружбу. Для дружин це дуже важливо: вони психологічно розвантажуються, стають щасливішими.

 

  • Навчіться прощати. Ми всі не є досконалими. Але не треба ображатись і мовчати, треба го­ворити про свої почуття. Гарний приклад сили прощення показав нам Ісус. Коли Він висів на хресті, Він сказав: «Прости їм, Господи, бо не знають, що роблять». Є речі, які людина ро­бить навмисне (наша озлобленість, помста). А є образи, які трапляються через нашу недоско­налість, нестриманість. Їх простіше пробачити й зберегти стосунки.

 

  • Не живіть заради дітей. Часто сім`ї розпадають­ся, коли діти виростають. Тоді чоловік і жінка просто не знають, як далі бути без них, спілку­ючись у родині тільки одне з одним, бо жили заради роботи й дітей, а не будували взаємин. Необхідно розуміти, що діти дані нам на якийсь час, а далі вони мають піти в самостійне життя. Треба жити заради майбутнього своєї сім`ї, служіння людям, високої мети. Все має бути збалансоване.

 

Для охочих підготуватись до щасливого подруж­нього життя «Філадельфія» проводить спеціальні тренінги та лекції. Можна знайти підтримку в мо­лодіжному клубі «Щастя поруч» або «Клубі друзів». Також у нашій Церкві є консультації для сімейних пар, жіночі та чоловічі зустрічі.

Коментарі закриті