Луки 21:19 «Терпінням вашим спасайте душі ваші»

І. Набути терпіння без скорбот неможливо (Як.1:2-4)

  • Яке б Ви дали визначення терпінню, що це? (вміння покірно зносити випробування, здатність чекати, приборкувати свої емоції)
  • Чи погоджуєтеся Ви з тим, що терпіння завжди йде поруч зі скорботами? (саме в складних переживаннях і труднощах випробовується і удосконалюється терпіння)
  • Кого Ви знаєте з Біблії, хто проходив через важкі обставини і проявляв терпіння, або, навпаки, не проявив терпіння і отримав поразку? (не проявили терпіння – Каїн, Саул, жінка Іова; проявили терпіння – Ісус на хресті, Іов, Авраам, Яків і Ревека і т.д.)
  • Що може надбати терпляча людина, яка в житті виявляє терпіння? (довготерпіння, досвід, мудрість, мир і благополуччя)

Висновок: Люблячим Бога все діє до блага (Рим.8:28)

ІІ. Терпіння – це проміжок між сіянням і жатвою. (Євр.10:35-37)

  • Що потрібно, щоб зернятко стало зрілим колоском? (перше – це час)
  • Чи терплячою Ви є людиною, якщо так, поділіться чи завжди так було або, що вплинуло на це?
  • Проаналізуйте життя Павла, Давида, Йосипа, Іова скільки часу пройшло, чи одразу були перемоги, покаяння, зміцнення церков, а також своє життя чи терпеливі Ви у навчанні, на роботі, у випробуваннях? (поділіться)
  • Чи може Бог дати більше випробування, знаючи, що у нас не вистачить сил і терпіння? (1Кор.10:13)

Висновок: Бог підтримує нас у продовж всього життя, виховуючи у нас довготерпіння.

ІІІ. Без терпіння немає спасіння

  • Чому терпіння так взаємопов’язано з спасінням? (Мв. 11:12)
  • Чи траплялося у Вас таке, що ради спасіння людини, Вам потрібно було багато що перетерпіти? (Поділіться)

Висновок: Ми є світло, тому потрібно проявляти терпіння проповідуючи Євангелія і служачи людям, щоб це послужило їм у спасіння.

ІV. Терпіння – це слово Бога

  • Який приклад хотів показати Ісус, коли терпів на хресті, а потім просив Бога пробачити їх? (Досконала любов, а також щоб ми терпіли, коли будуть гоніння, випробування чи несправедливість)
  • Як Ви думаєте чому довготерпіння віднесено до плодів Духа? (те, що зближує нас з Богом і робить більш схожими на Нього Гал.5:22-23)
  • Скільки разів Бог терпів нас, пробачаючи і милуючи, чи задумувалися Ви скільки ж тоді нам потрібно терпіти інших людей, рідних, дітей? (до безкінечності, слідкуючи за собою, щоб не проявляти гнів, а мати в серці мир)

Висновок: Богу приємно бачити терплячих людей.

Терпіння – це не завжди легко, але з Богом все можливо! Ісус Христос – найкращий приклад довготерпіння.

Коментарі закриті