Актуальний біблійний уривок: Мк.13 – Лк.6

Вступ.

Ісус Христос прийшов у цей світ, як невтомний слуга, Котрий бажає спасти людство:

«Він погорджений був, Його люди покинули, страдник, знайомий з хоробами, і від Якого обличчя ховали, погорджений, і ми не цінували Його… Направду ж Він немочі наші узяв і наші болі поніс, а ми уважали Його за пораненого, ніби Бог Його вдарив поразами й мучив… А Він був ранений за наші гріхи, за наші провини Він мучений був, кара на Ньому була за наш мир, Його ж ранами нас уздоровлено!»

Iсая 53:3-5

Він прийшов зняти із нас тягар наших гріхів, хвороб та нещасть. Місія Христа полягає в тому, щоб дарувати людям повне відновлення життя.

Служіння Христа не обмежувалося часовими рамками чи якимись певними місцями. Його співчуття було безмежним. Масштаби проповіді Христа та Його зцілення були такими великими, що у всій Палестині не віднайшлося б такого будинку, який би зміг помістити тих всіх людей, котрі приходили до Нього.

Прочитайте наступні місця писання та поміркуйте над тим, які уроки ми можемо взяти для себе, дивлячись на те, як служив Христос:

  1. Справжні цінності
  • Мк. 13: 1-11; – Чому Ісус не захоплювавсь храмом, як чимось особливим?
  • Що більше було пріоритетом для Христа в служінні на що він наголошував?
  • В.11 – Як зрозуміти вираз: «Бути керованими святим духом»? В підтвердження приведіть приклади з Біблії або зі свого життя.
  • Рим 14:17-18 – В чому суть Божого царства та як практично ми можемо застосувати цю істину в своєму житті?
  1. Любов до людей та прощення
  • Мк. 14: 27,28; – В чому тут проявляється любов Христа до учнів? (Знаючи, що всі учні розбіжаться, Ісус все одно каже їм наперед, що прийде до них та зустріне.)
  • Чи легко вам коли служите разом і бачите недоліки один одного, колючі сторони характеру, все одно любити людей? Розкажіть як це відбувається в вашому житті?
  • 1 Кор 13 розділ – Огляньте цей розділ та скажіть, чому любов вище всяких дарів, здібностей та талантів?
  1. Розуміння пріоритету молитви
  • Мк. 14: 35-39; – Чи можемо ми однозначно сказати, що у Ісуса молитва завжди була в пріоритеті? Наведіть інші приклади, які свідчать, що молитва була основою життя Ісуса)
  • 1Сол.5:16-22; – Чи можемо ми стверджувати, що наявність молитви, допоможе нам виконанню решти порад, котрі Апостол Павло пише в цьому уривку? Поясніть чому.
  • Приведіть приклади з вашого особистого життя, що для вас означає якісне молитовне життя, та чи важко вам в ньому перебувати?
  1. Жертовність (віддав Себе в жертву)
  • Мк. 14: 22 – 24; Ісус сповіщає учням про те, що віддасть Себе в жертву за людей. Як ви вважаєте, чи важко було Христу виконати цю місію? Поясніть.
  • Рим.12:1; – Поясніть ваше розуміння виразу «Жертва жива, угодна Богові».
  • Чому часто люди, котрі більш жертовні перед Богом – більш щасливі за тих, хто живе заради себе? Приведіть приклади з Біблії або з особистого життя.

Висновки:

  1. Ісус мав справжні духовні цінності, і не захоплювавсь тимчасовими видимими речами.
  2. Велике серце Христа пробачало і вміщало недоліки учнів, Він підбадьорював їх йти вперед і не звертати увагу на падіння.
  3. Молитва завжди була найбільшим пріоритетом в житті Ісуса.
  4. Жертовність Христа – ключова складова Його життя, саме вона супроводжувала Його у всякому служінні, котре виконував Ісус.

Коментарі закриті