Є речі, які здаються нам настільки банальними та простими, що ми перестаємо ними цінувати. Зокрема, як щоденний хліб на столі, дощ, сонце, вітер, земля…І в один, не надто прекрасний момент, вони вже не становлять для нас ніякої цінності. Чому? Бо ми до них звикаємо, вони стають для нас буденними…Саме через це виникає проблема – ми перестаємо за них бути вдячними Богові…

А ви у своєму житті задумувались над питанням: за що ми маємо бути вдячними Господу? І як часто ви дякуєте Йому? Сьогодні пастор нашої церкви Анатолій Миколайович Козачок нагадав нам, чому подяка Богу має стати нашим щоденним обов’язком:

  1. ВДЯЧНЕ СЕРЦЕ РУЙНУЄ ГОРДІСТЬ

Вдячне серце не може ставитись з гордістю до інших людей, бо ця людина глибоко усвідомлює, наскільки вона залежна від творива Божого. Коли ми будем вдячні Богу, ми будемо розглядати будь-яку людину, яка живе на землі, як свого брата і сестру. Якщо ж одного дня я звикну до всіх цих «банальних» речей, які мене оточують, і почну допускати, що цього мені недостатньо, бо я можу мати більше, у моє життя може прийти гордість. Коли людина ж допускає в своє життя гордість – тим самим вона протиставляє себе Богові.

  1. ВДЯЧНЕ БОГУ СЕРЦЕ ПРИНОСИТЬ ЗАДОВОЛЕННЯ

Ми будемо отримувати від життя задоволення лише тоді, коли навчимося бути вдячними Богові! Якщо у людини є радість на серці, це приносить задоволення людині. Водночас, цікавий факт: незадоволені життям люди – ті, які не вміють дякувати.

  1. ЗАДОВОЛЕНЕ СЕРЦЕ ВРЯТУЄ НАС ВІД ПОЖАДЛИВОСТЕЙ

Серце, яке вдячне Богу, може протистояти цьогосвітнім пожадливостям і похотям: воно може розрізнити, що тобі дійсно потрібно, а без чого ти зможеш прожити та обійтись!

  1. ВДЯЧНЕ СЕРЦЕ БАЧИТЬ БОЖУ ВЕЛИЧ

Бог, навіть до сьогоднішнього дня, продовжує свідчити про Себе: сонце і дощ, пори року, все, що тебе оточує – це творіння Господньої руки. Свідчення про що? Про те – що Бог благий і люблячий і хоче, щоб кожна людина отримала спасіння!

Нехай неважливі речі не будуть цінністю в нашому житті, а нашим обов’язком нехай буде щоденна подяка Богу, через яку ми отримуватимемо задоволення!

Коментарі закриті