Сьогодні молодь часто ламає голову над тим, як знайти саме ту людину, з якою “судилося” провести все своє життя. Переважна більшість не знає, коли слід розпочинати відносини, який вік для цього є найкращим, як правильно себе поводити у стосунках, чи варто ходити на побачення, чи можна дружити та зустрічатись з невірюючими?

Водії знають: недотримання правил дорожнього руху веде до аварійної ситуації, хоча спочатку ніби здається, що все добре. Бувають брати, які люблять поганяти під 120 км/год там, де обмеження максимум 60. Але за такої ситуації ми несемо небезпеку не лише для себе, але й для тих, хто знаходиться поруч. І, буквально за одну хвилину, з яскравих вражень та емоцій, може вийти зовсім інше – трагедія, яка буде безповоротною.

Так само буває і в дошлюбних відносинах. Коли ми не дотримуємося церковних ПДР, ми шкодимо не лише собі, але й тому, з ким ми будуємо стосунки. Сучасна молодь не любить правила, а лише те, що асоціюється із словом “свобода/воля”. Та чи правильно це? І чи задумувались ви над тим, для чого нам взагалі потрібні правила? Ні, не для обмежень, а задля нашої ж безпеки.

Який мінімальний вік для вступу в шлюб?

Біблія не говорить нам із скількох років хлопець чи дівчина можуть створювати сім’ю, але вона говорить про принцими, які вказують нам на приблизний вік для подружнього життя.

«Покине тому чоловік свого батька та матір свою, та й пристане до жінки своєї, і стануть вони одним тілом» (Бут. 2:24).

Якщо ти можеш навчитися відповідальності, щоб жити окремо, то ти маєш право створювати сім’ю. Але якщо ти з будь-якого питання дзвониш мамі чи батьку, то наврядчи ти готовий до сімейного життя.

Коли молоді люди можуть самостійно приймати рішення?

Є такі, що в 17 вже самостійні, а є й такі, що у 30 років ще живуть з батьками та не вміють ухвалювати важливі рішення.

Яка допустима різниця у віці може бути між хлопцем та дівчиною?

«Їй 17, а йому 25 – це допустимо чи ні»? Ви будете здивовані, але Біблія не дає конкретної відповіді і на це запитання.

Статистика показує, що чим багатша країна, тим пізніше там одружуються і тим менша в них різниця у віці. Сучасний світ та його виклики показують, що в людини має бути певна зрілість: фізична, емоційна та особистісна.

В кожного вона є індивідуальною, але чим менша різниця між віком чоловіка та жінки, тим легше їм буде в подальшому сімейному житті. Чим молодший вік, тим легше «притиратися» одне до одного.

Тож, якщо ви емоційно зрілі, вже відірвалися від батьків, то не одружуйтеся спочатку на фінансах, а потім на дружині. Якщо будете чекати, поки заробите на квартиру, авто, весілля та медовий місяць, і лише потім думатимете про одруження, то це буде дуже довго. А все через те, що у вас, брати, не буде мотивації, адже за кожним успішним чоловіком стоїть мудра жінка.

 Що можна до шлюбу, а що ні?

Дуже часто молодь любить ходити по тонкому лезу. Тим самим, перевіряючи те, допоки можна ступити, щоб не впасти.

Біблія говорить так: «Заклинаю я вас, дочки єрусалимські, нащо б сполохали, й нащо збудили кохання, аж доки йому до вподоби» (Пісня над піснями 8:4). Обійми чи поцілунки – це свого роду сексуальні відчуття. Виникає логічне запитання: то навіщо їх пробуджувати, якщо ви ще не є в шлюбі? Мінімізація тактильних відчуттів – це мінімізація емоцій, іншими словами, чим менше “обнімашок”, тим краще ви збережете себе від гріха.

Берегти себе чистим до шлюбу – це не лише про фізичний акт гріха, але й про емоційний. Пам’ятаєте історію Йосипа та жінки Потіфара. Що він зробив? Втік! Якщо є речі, які пробуджують у тобі секcуальні бажання, то від них слід ухилятися.

Якщо у тебе немає наміру одружуватися з тою чи іншою дівчиною, то не будуй з нею відносини.

  • побачення лише тоді, коли плануєш одружуватися;
  • жодних паралельних, одночасних дружніх стосунків з представниками/цями протилежної статі;
  • придивляйтеся одне до одного ще перед весіллям, бо любов не поводиться нечемно.

 Що таке справжня любов?

Сьогодні поняття «любов» змішують з пристрастю та похоттю, але любов це не пожадливість!

Бо любов віддає, а пожадливість – бере, любов завжди цінує, а пожадливість – використовує, любов ніколи не перестає, а пожадливість – остигає.

Любов це не закоханість, це не романтика, це не секс.

Справжня любов – це любов без будь-яких умов, коли ти любиш таким/такою, як вона чи він є. Справжня любов говорить, що ти нічого не можеш зробити такого, за що я би перестав тебе любити. Справжня любов не буде використовувати іншого для своїх інтересів, вона вміє турбуватися та вміє чекати.

 Біблія говорить, що справжня любов приходить від Бога!

Валентин Ярошенко

Коментарі закриті